ING is de eerste bank die Apple Pay aan gaat bieden

Bank ING heeft op de website aangekondigd dat het een samenwerking aangaat met Apple om de betaaldienst Apple Pay in Nederland beschikbaar te maken. De bank laat vooralsnog onduidelijk wanneer dit precies zal gebeuren, maar zegt wel dat het “binnenkort” zal zijn. Bovendien belooft het op korte termijn met meer informatie te komen over het uitrollen van deze betaaldienst.

 

Contactloos betalen met Apple Pay

Apple Pay is de betaaldienst van Apple, vooral bekend van de iPhone en iPad. Om te kunnen betalen met Apple Pay moet de klant zijn of haar bankrekening(en) koppelen aan de betaaldienst op de iPhone, iPad of Apple Watch. Bij ieder pinautomaat waar contactloos betaalt kan worden, kan diegene vervolgens de betaling voltooien via Apple Pay.

Lees hier meer over hoe betalen met Apple Pay precies in zijn werk gaat.

 

ING Is eerste bank die Apple Pay aanbiedt

De ING laat weten dat het spoedig met meer informatie zal komen, maar geeft nog geen exacte datum vanaf wanneer de betaaldienst van Apple voor haar klanten beschikbaar is. In Nederland is ING de eerste bank die officieel met Apple gaat samenwerken om de betaaldienst aan te bieden. Via een omweg konden klanten van de bank Bunq met een premium account al gebruikmaken van Apple Pay. In dit artikel lees je hoe dat precies zit.

 

Identificeren met vingerafdruk of gezichtsherkenning

Bij het doen van een betaling met Apple Pay moet de gebruiker zijn of haar identiteit bevestigen door middel van een vingerafdruk of gezichtsherkenning, afhankelijk van de versie apparaat dat diegene heeft. Apple Pay is een relatief veilige manier van betalen.

Met de betaaldienst kunnen klanten ook in webshops afrekenen.

 

Waarom was Apple Pay nog niet in Nederland beschikbaar?

Voor Nederland was Apple Pay al beschikbaar in ruim 30 andere landen. Recent werd België aan die lijst toegevoegd, wat de vraag opriep waarom de dienst nog niet beschikbaar was in Nederland. Kenners zeggen dat dit vooral komt doordat ons land al een erg efficiënt betaalsysteem heeft. Bovendien stelt Apple veel eisen aan de banken en vraag het een volgens sommige banken te hoog bedrag aan commissie.

 

Hoe zit het met Apple Pay in Nederland?