Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat de toekomst van betalen ligt in het gebruik van een mobiel betaalsysteem. Op zich brengen deze systemen dan ook heel veel interessante voordelen met zich mee, al is het wel zo dat je er niet onderuit kan om opgezadeld te worden met een bepaalde kostprijs.

Als je deze kostprijs wil ontlopen, ben je haast verplicht om gebruik te blijven maken van de klassiekere betaalmogelijkheden. Anderzijds kom je door gebruik te maken van een mobiel betaalsysteem nooit meer zonder geld te zitten. Ook als je geen cashgeld of bankkaarten bij de hand hebt, kan je altijd betalen.

Steeds meer producenten van betaalsystemen starten ook met de ontwikkeling en verkoop van mobiele betaalsystemen. Nu geeft niet alleen SumUp, maar ook Payleven je de mogelijkheid om een mobiel betaalsysteem aan te schaffen. Dit was vorig jaar nog niet het geval. Opvallend is wel dat deze ontwikkelingen op dit moment snel gaan en er een grote kans is dat over enkele jaren veel ondernemers gebruik zullen maken van de mobiele betaalsystemen.