Apple Pay

Alweer een aantal jaar geleden heeft Apple zijn mobiele betaaldienst, Apple Pay, geïntroduceerd in de Verenigde Staten, waar het meteen een groot succes was. In de jaren daarna is het uitgebreid naar steeds meer landen, waaronder veel Europese landen. Inmiddels kun je in ruim 30 landen gebruik maken van Apple Pay. Nederland hoort daar helaas nog niet bij. Nederlandse banken willen deze betaaloptie wel graag, maar Nederland is voor Apple minder interessant, omdat hier relatief weinig met creditcard betaald wordt. Toch is er nog steeds hoop dat Apple Pay in de toekomst ook beschikbaar wordt in Nederland. Lees hier alvast alles over wat het is en hoe het werkt!

 

Wat is het?

Apple Pay is de betaaldienst van Apple, beschikbaar voor iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. Met Apple Pay kun je online en in apps handig en snel betalen. Bovendien kun je via Apple Pay met je iPhone en Apple Watch in winkels bij pinautomaten betalen.

De betaaldienst van Apple wordt gekoppeld aan jouw creditcard of andere betaalpas. Dit is afhankelijk van welke banken deelnemen aan deze manier van betalen.

 

Hoe werkt het?

Apple Pay maakt gebruik van NFC-technologie, een vingerafdruksensor en gezichtsherkenning. Door deze methoden om je te identificeren voor je apparaat, is Apple Pay een erg veilige betaaloptie.

Als je wil afrekenen met Apple Pay in een winkel is het wel noodzakelijk dat de pinautomaat met NFC-technologie werkt. Hiermee kun je namelijk contactloos betalen.

 

Contactloos betalen met Apple Pay

In een winkel afrekenen met je iPhone gaat erg snel en makkelijk:

Voor de iPhone X gaat het betalen net iets anders:

 

Online en in apps betalen

Met Apple Pay kun je tevens op het internet betalen via Safari, dit werkt ook vanaf de iPad en Mac. Daarnaast kun je in apps betalen met Apple Pay. Dit gaat veel sneller dan wanneer je al je creditcardgegevens in moet vullen.

 

Veilig betalen met Apple Pay

Betalen met Apple Pay is erg veilig, omdat er altijd identificatie nodig is voor een transactie. Verder gebruikt Apple Pay een uniek transactienummer, zodat je kaartnummer niet is opgeslagen op je apparaat of op Apple servers. Ook worden de kaartgegevens door deze methode niet gedeeld met verkopers als je ergens betaalt.

 

Apple Pay installeren

Het installeren van Apple Pay gaat via Wallet:

 

Apple Pay voor je onderneming

Als je als ondernemer graag Apple Pay als betaalmethode voor klanten toe wil voegen en je accepteert al creditcards, dan kun je de financiële instantie die de creditcardbetalingen voor je regelt, contacteren om ook Apple Pay te accepteren.