Apple Pay is inmiddels in een groot aantal landen over de hele wereld beschikbaar als betaalmethode. Ook in een aantal landen in Europa werkt het al, waaronder België en Duitsland. In Nederland is Apple Pay helaas nog niet officieel beschikbaar. Toch kondigde de nieuwe bank Bunq in het voorjaar van 2018 aan dat Apple Pay bij hen wel mogelijk was. Hoe het nu precies zit met Bunq Apple Pay, lees je hier.

Apple Pay nog niet in Nederland

Via een Bunq Premium abonnement was het korte tijd mogelijk om met Apple Pay te betalen. Aanvankelijk bedoelde de bank dit voor heel Europa, maar daar moest het al snel op terugkomen. Voor landen waar Apple Pay nog niet officieel beschikbaar is, werd de mogelijkheid afgeschermd. Dit is waarschijnlijk door Apple zelf geëist.

Apple Pay gebruiken via een omweg

De mogelijkheid is dan wel afgeschermd door Bunq, via een omweg kun je toch betalen met Apple Pay. Dit kost wel enige moeite, omdat er nogal wat stappen moeten worden genomen.

Het stappenplan

Voordat je Apple Pay kan activeren bij Bunq, is het nodig dat je een Bunq Premium abonnement hebt. Dit abonnement kost €7,99 per maand. Doorloop de volgende stappen om Apple Pay te activeren:

Aanpassen van de regio

Bang dat het aanpassen van de regio gevolgen heeft? Dat is niet nodig! Er gebeurt verder namelijk niets als je die instelling wijzigt. Het is nodig zodat de instelling voor het activeren van Apple Pay zichtbaar is. In Nederland is deze namelijk verborgen.