Dat de opkomst van mobiele betaalsystemen veel voordelen zou hebben. Dat bleek al uit de vele onderzoeken die gehouden werden voor de invoering. Nu een heel aantal bedrijven de mobiele betaalsystemen ook echt daadwerkelijk een langere tijd in gebruik heeft gehad. Komen er mondjesmaat gegevens en cijfers naar buiten waar ook echte informatie uit blijkt. Zo bleek dat bij Domino’s, leverancier van eten aan huis, de overvallen op de koeriers bij benadering gehalveerd bleek. Waarom? Vanwege de mobiele betaalsystemen hebben de koeriers nauwelijks nog geld op zak. Op deze manier zijn de koeriers een stuk veiliger en komt al het geld op de plek waar het moet zijn en zijn mobiele betaalsystemen veiliger dan ooit.

Mobiele betaalsystemen veiliger voor koeriers

Overvallen op koeriers en winkelketens zijn nog altijd de orde van de dag en zolang overvallers er heil in zien een overval te plegen. Dan zal dit ook niet stoppen. Het volledig uitsluiten is dan ook onmogelijk, maar het risico aanzienlijk verkleinen blijkt toch een goede mogelijkheid. Overvallers zijn uit op waardevolle goederen, waarvan geld de meest voorname is. Dankzij de mobiele oplossingen voor betalingen, hebben steeds minder koeriers en winkeliers geld op zak of in het bedrijf. Het gaat tegenwoordig met een druk op de knop allemaal direct naar de bank en hiermee wordt de veiligheid flink vergroot.

Verdere voordelen die gebleken zijn

Niet alleen is het verminderde risico op overvallen naar voren gekomen. Ook zijn medewerkers niet langer in staat ‘de fout in te gaan’ en het geld per ongeluk in eigen zak te steken. Een ander voordeel dat helder bleek uit de resultaten, is dat de betalingen beduidend sneller verricht konden worden. Waardoor er sneller gewerkt kan worden en de processen minder belastend zijn. Het gevolg is dat er dus meer gedaan of verkocht kan worden in dezelfde tijd dankzij de invoering van deze mobiele oplossingen voor betalingen.