Er wordt hard gewerkt om mensen vaker mobiel te laten betalen. Een van de dingen waarmee dat gerealiseerd moet worden is het geven van kortingen voor mensen die een mobiele boeking doen. De toename van de tablet en smartphones heeft er mede mee te maken dat het aantal mensen dat op zoek is naar een website waar ze mobiel kunnen betalen. Hierdoor gaan steeds meer websites zich concentreren op hun website op mobiele apparaten. Mensen die al grote betalingen doen (denk aan het boeken van reizen en hotels bijvoorbeeld) kunnen in veel gevallen korting verwachten op hun boeking. Lees meer over mobiel boeken.  

De Last-minute

Tegenwoordig nemen steeds meer mensen hun tablet of mobiele telefoon mee op reis. Het aantal mensen dat in ieder geval hun telefoon niet meeneemt wordt steeds kleiner. Mensen zijn dus enorm mobiel en dat is terug te zien in het aantal mobiele betalingen. Ook veel van de last-minute reizen worden vaker mobiel geboekt. Zelfs wanneer mensen al een reis geboekt hebben wordt er in bepaalde gevallen zo lang mogelijk gewacht met het boeken van een hotel. Om vervolgens de laagst mogelijke prijs te kunnen verkrijgen.

App het meest populair voor Mobiel boeken

Het aantal mensen dat een vakantie mobiel boekt is explosief gestegen. Een kwart van de reizigers boekt tegenwoordig via een app of mobiele site zijn reis. Vooral de apps zijn populair. Deze worden veelal gebruikt door mensen die een last minute willen boeken waarbij de reis gemiddeld een maand later geboekt wordt dan mensen die dit via een computer boeken. Het is dus belangrijk dat je website mobiel toegankelijk is. En dat je blijft werken aan apps om mensen naar je website te kunnen blijven lokken. De maatschappij is mobiel geworden, dus mobiel betalen zal zeer binnenkort tot de orde van de dag horen.