Mobiel betalen voor parkeerplaats wordt steeds populairder om te betalen via de mobiele telefoon. Volgens diverse consumenten is het ideaal als je even geen kleingeld bij de hand hebt. De laatste maanden is mobiel betalen voor een parkeerplaats sterk in opkomst. Dit is bekend geworden aan de hand van de cijfers van parkeerprovider Parkmobile. Vorig jaar zijn er voor het eerst steden aangesloten aan het mobiele betaalsysteem. In het eerste half jaar van 2013 zijn er al 19 steden aangesloten. Dit betekend dat steeds meer steden gebruik gaan maken van mobiel betalen van een parkeerplaats.

Door het gemak van mobiel betalen pleiten steeds meer gemeenten voor het systeem. Parkmobile verwacht nog tientallen gemeentes te kunnen aansluiten op het netwerk binnen dit jaar nog. Dit betekend misschien wel een verdubbeling van gemeentes met mobiel betalen voor een parkeerplek. Vooral lokale ondernemers beweren dat ze beter bereikbaar zijn omdat het eenvoudiger is om klanten voor de deur te laten parkeren. Door mobiel parkeren blijven klanten langer in de winkel omdat ze niet snel terug moeten om muntjes in de machine te gooien. Ze betalen namelijk altijd alleen op het tijdstip dat ze werkelijk geparkeerd staan. Klanten betalen zo ook nooit meer teveel voor een parkeerplek.

Mogelijkheid mobiel betalen voor parkeerplaats stijgt enorm

Het aantal steden met mobiel parkeren voor een parkeerplaats stijgt enorm, maar voor Noord-Holland is een groot voorbeeld voor Nederland. In Noord-Holland zijn de meeste steden met mobiel betalen voor een parkeerplaats. In ruim twintig steden in de provincie is het mogelijk om mobiel te betalen voor een parkeerplaats. Noord-Brabant staat op de tweede plaats met 13 steden en Zuid-Holland met 10 op de derde plaats. Opvallend is dat uit de gegevens blijkt dat nog geen enkele gemeente in de provincie Drenthe de mogelijkheid biedt om mobiel te betalen voor een parkeerplaats. Op dit moment bieden ruim 70 gemeenten de betaaldienst voor een parkeerplaats aan.