Het afgelopen jaar is er veel verandert als het gaat om mobiel betalen. Zo werd het in Schiphol mogelijk om in winkels mobiel te betalen en in Leiden werd er een proef op terrassen gedaan. Deskundigen laten weten dat mobiel betalen nog groter gaat worden in 2014. In 2013 hebben we de eerste proeven gedaan en deze gaan straks in de praktijk worden toegepast. Voor veel consumenten zal het nog wel nieuw zijn, maar het komende jaar zal dit gaan veranderen.

In 2014 kan je op steeds meer plekken mobiel betalen. De proef van Leiden loopt officieel nog tot januari 2014. Hierna wordt verwacht dat meerdere plekken zullen volgen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de resultaten uit de proef. Volgens Mastercard Benelux loopt Nederland voorop als het gaat om mobiel betalen. Dit komt doordat Nederlanders bijna altijd wel een smartphone opzak hebben. Sommige mannen geven zelfs aan dat ze eerder een smartphone opzak hebben dan een portemonnee. Dit zijn kansen waar met mobiel betalen in 2014 kan worden ingespeeld. Het is alleen belangrijk dat mobiel betalen in 2014 bekender wordt onder de Nederlanders. Uit een recent onderzoek bleek dat slechts 2 procent van de Nederlanders weet wat mobiel betalen is.

Mobiel betalen nog groter in de toekomst

Na verwachting zal vooral het mobiele betalen met de NFC chip een toevlucht nemen. Samsung heeft hiervoor besloten om te gaan samenwerken met Mastercard. Op dit moment is dit alleen nog mogelijk met de Sasmung Galaxy S4 en Samsung Galaxy Note II. In de toekomst zal het aantal toestellen met NFC sterk uitbreiden. Na verwachting gebeurd dit zelfs al in 2014. Een toestel met NFC zou eenvoudig geactiveerd kunnen worden voor mobiel betalen in combinatie met een Mastercard. Met de toekomstige innovaties wordt het straks nog eenvoudiger om mobiel te betalen.