Samsung – en Apple Pay zijn gespreken over het introduceren van hun diensten in Nederland aan het voeren. De mobiele telefoon is de portemonnee aan het vervangen dankzij mobiel betalen.

Tienduizenden Nederlanders gebruiken op dit moment hun smartphone als zijnde een bankpas, of als vervanging hiervan. Het is zeer waarschijnlijk dat deze aantallen dit jaar toe zullen nemen, als het aan Samsung en Apple ligt. Deze technologiebedrijven zijn momenteel gesprekken met de banken in Nederland aan het voeren over het introduceren van hun betaalsystemen. Volgens Billy Wright van Samsung Europa is Nederland er helemaal klaar voor.

Mobiel betalen in vier tot zes Europese landen

Billy Wright draagt de verantwoordelijkheid voor de betaaldienst Samsung Pay en hij zegt dat Samsung Pay dit jaar in vier tot zes Europese landen hun betaalsysteem willen introduceren. En daar hoort Nederland ook bij. Ook is Samsung met de NS aan het onderhandelen om de OV-chipkaart aan de digitale betaalmethode toe te voegen. 110.000 van de 325.000 pinautomaten in Nederland kunnen nu contactloze betalingen accepteren en dat worden er in een hoog tempo meer.

Apple vraagt in tegenstelling tot Samsung vooralsnog geen deel van de transactiekosten. Samsung Pay is de basis van extra diensten die Samsung op de smartphone aanbiedt en het bedrijf hoopt op die manier de neergang in de smartphonemarkt om te keren.