Als ondernemer is het belangrijk om te weten welke betaalmethodes je klanten in de toekomst zullen gebruiken. De technologische evolutie heeft gezorgd voor een enorme diversiteit aan betaalmethoden en als ondernemer is het daarom essentieel dat je op de hoogte bent van alle mogelijkheden. In dit artikel behandelen we 7 betaalmethoden die jij als ondernemer moet accepteren om zo up-to-date te blijven met betrekking tot betalingstransacties. Zo weet je wat je te wachten staat.

Crypto

In de eerste plaats zal crypto een betaalmethode zijn die je steeds vaker zal tegenkomen als ondernemer. Dit heeft met name te maken met het feit dat steeds meer klanten eigenaar zijn van crypto valuta zoals Bitcoin. De voordelen zijn onder andere het lage transactietarief, het gebrek aan geografische beperkingen en de hoge mate van veiligheid. Als ondernemer kun je dus maar beter vertrouwd raken met crypto als betaalmethode. Bovendien kan crypto aantrekkelijk zijn doordat over het algemeen de waarde hiervan harder stijgt dan de inflatie. Via bijvoorbeeld crypto staking kun je dan ook volop profiteren hiervan en nog meer winst genereren.

Contant geld

Ten tweede is contant geld nog steeds een van de meest populaire betaalmethodes. Ondanks dat deze betaalmethode tijdrovend en arbeidsintensief kan zijn, wordt het door veel klanten verreweg het gemakkelijkst ervaren. Bovendien is contant geld nog steeds een van de veiligste betaalmethodes, aangezien je weinig kans loopt op fraude. Als ondernemer is het daarom verstandig om hier rekening mee te houden en ervoor te zorgen dat je contante betaalmethodes accepteert en genoeg wisselgeld hebt.

Pinnen

Verder is pinnen een van de meest gebruikte betaalmethodes. Het voordeel hiervan is dat betalingen direct verwerkt worden en je als ondernemer geen contant wisselgeld hoeft te hebben. Ook kun je bij de meeste terminals betalingen accepteren met verschillende betaalpassen. Als ondernemer is het daarom belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over welke betaalmethodes er beschikbaar zijn, zodat je klanten op de hoogte zijn van de verschillende betaalopties. Bovendien is pinnen ook eenvoudig doordat dit inmiddels contactloos kan.

Apple Pay en Google Pay

Ook zijn Apple Pay en Google Pay zijn een betaalmethode die steeds meer gebruikt wordt door consumenten. Deze betalingsmogelijkheid maakt het mogelijk om op een snelle, veilige en gemakkelijke manier te betalen. Je hoeft namelijk enkel op een bepaalde knop op je smartphone of smartwatch te drukken om deze betaalmethode te activeren en voor een pinmachine te houden. De voordelen hiervan zijn onder andere dat je gegevens veilig wordt opgeslagen, er geen extra kosten aan verbonden zijn en de betaling binnen een paar seconden verwerkt is. Als ondernemer is het dus zeker verstandig om Apple Pay en Google Pay te accepteren.

Creditcards

De vijfde betaalmethode die je als ondernemer moet accepteren zijn creditcards. Deze betaalmethodes maken het mogelijk voor consumenten om met behulp van een virtuele rekening geld te versturen en betalingen te verwerken. Er zijn verschillende creditcards van verschillende aanbieders, zoals Visa en Mastercard. Als ondernemer is het daarom aan te raden om je klanten een breed scala aan betaalmethodes te bieden, waaronder creditcards van verschillende merken. Houd er hierbij wel rekening mee dat klanten makkelijker hun geld kunnen terugvragen. Wanneer je echter goede producten verkoopt, zal je hier niet snel mee te maken krijgen.

Tegoedbonnen

Tevens is het verstandig om tegoedbonnen te accepteren als betaalmethode. Tegoedbonnen zijn een makkelijke en effectieve manier om klanten meer betalingsmogelijkheden te bieden. Bovendien is het ook een goede manier om je klanten loyaal te maken door bijvoorbeeld speciale kortingstarieven of extra voordelen aan te bieden. Als ondernemer is het daarom verstandig om goed naar de mogelijkheden te kijken van tegoedbonnen en hier een slaatje uit te slaan.

Betalen via een QR-code

Tot slot zie je langzaam maar zeker dat steeds meer ondernemers betalingen via een QR-code accepteren. Dit maakt het makkelijker voor consumenten om contactloos te betalen en is daarom perfect geschikt voor kleine bedrijven. Wat hierbij ook goed is, is dat je als ondernemer geen extra kosten hoeft te betalen voor de verwerking van deze betaalmethode. Je aanbieder zal je hierover vaak informeren, maar het is toch verstandig om hier goed naar te kijken voordat je deze betaalmethode gaat accepteren.

Als ondernemer is het belangrijk om verschillende betaalmethodes aan te bieden, zodat je klanten op de beste manier geholpen worden. De meest gebruikte betaalmethodes van vandaag de dag zijn contant, pinnen, Apple Pay en Google Pay, creditcards, tegoedbonnen en betaling via een QR-code. Door hier rekening mee te houden, zal je ervoor zorgen dat jouw bedrijf up-to-date blijft.