De hoeveelheid contactloze betalingen met een Visa-betaalpas in Europa is in vergelijk met vorig jaar met maar liefst 150 procent gegroeid. Een op de vijf betalingen door consumenten in Europe is momenteel contactloos. In totaliteit kwam het aantal contactloze betalingen in Europa op ongeveer drie miljard uit. In de periode tussen mei afgelopen jaar en dezelfde maand van dit jaar. Het gemiddelde bedrag dat mensen in die periode contactloos af hebben gerekend kwam op 13,83 euro uit.

De sterkste groei van contactloze betalingen

De sterkste groei van contactloze betaling vond plaats in restaurants. Maar ook in supermarkten en de detailhandel was dit het geval. Deze groei komt mogelijk ook door het aanbod van het aantal automaten waarmee er contactloos betaald kan worden. In Nederland is het bij 42 procent van de betaalautomaten mogelijk om contactloos te betalen. Contactloos betalen neemt de laatste maanden erg in populariteit toe. Binnen Europa is ons land zelfs de koploper als het om het aantal contactloze betalingen gaat.

Als je contactloos wilt betalen moet je een geschikte telefoon of bankpas naast de betaalautomaat houden om op die manier af te kunnen rekenen. Wanneer het bedrag hoger dan 25 euro is, dan dien je alsnog een pincode in te voeren. Als consument kun je tot een bedrag van 50 euro aan kleine betalingen achter elkaar aan doen, zonder dat je een pincode in hoeft te toetsen.