Na het mobiele betaalsystemen als Square is nu in VS weer een nieuwe concurrent op komst: betaalsysteem ShopKeep. Ook dit betaalsysteem bestaat uit een app in combinatie met een kaarlezer. Toch gaat het betaalsysteem ShopKeep net een stapje verder dan de voorgaande systemen: ook cash betalingen kunnen worden afgehandeld.

Voordelen van het betaalsysteem ShopKeep

Veel mogelijkheden
Betaalsysteem ShopKeep heeft veel mogelijkheden. Via het scherm dat naar eigen huisstijl kan worden aangepast, maar ook kan een kassabon worden geprint en een kassalade worden geopend. Ook de voorraad wordt automatisch bijgehouden en is het mogelijk rechtstreeks toegang tot de verkoopcijfers van de online winkel te krijgen.

Kleinere winkeliers
ShopKeep is uitermate geschikt voor kleinere winkeliers zoals coffebars en kiosken. De prijs van dit nieuwe systeem ligt namelijk een stuk lager dan de traditionele systemen. De winkelier hoeft niet te betalen voor de app maar betaald voor het systeem door middel van een maandelijks af te sluiten abonnement.

Extra ondersteuningen
Via de website van het betaalsysteem kan de winkelier diverse extra iPad ondersteuningen, kassalades en printers kopen. Ook kan het systeem via een computer draaien, de aanschaf van een iPad is dus niet per se nodig. Valt de internetverbinding uit dan is er geen probleem, zodra het systeem weer online is wordt de data direct gesynchroniseerd.

Bron: Imagzin.nl

Op dit moment is ShopKeep alleen nog beschikbaar in de VS, maar we verwachten dat ook dit systeem dit jaar zal uitrollen naar Europa. Ook is het alleen mogelijk te betalen met cash of creditcard, pinnen is nog niet mogelijk.