In het kort: Sumup is opgezet met als doel de wereld te versterken in het accepteren van kaartbetalingen. Dit doet het door een mobiel point-of-sale (mPOS) aan te bieden in Europa, Rusland en Brazilië. Aan ons de eer om het mPOS systeem van Sumup te testen in een SumUp expert review. Wij waren net als jou erg benieuwd. Dus, bij deze onze bevindingen in onderstaand SumUp expert review.

De Card terminal van SumupMobiele_kaartbetaling_met_iPhone__iPad_en_Android

De Card terminal is de enige kaartlezer van Sumup. Het is een klein apparaatje dat er ook nog eens erg goed uit ziet. De kaartlezer beschikt over een magneetstrip om de betaalkaarten – Visa, MasterCard, VPAY, Maestro en American Express – te accepteren. Met de Card terminal heb je een veilige betaalmiddel in handen, aldus Sumup. De prijs voor de Card terminal bedraagt € 79,- exclusief BTW.

De Card terminal communiceert via Bluetooth Low Energy (4.0) met Android en Apple toestellen, compatibel met een smartphone en tablet. De bediening van het apparaatje werkt gebruiksvriendelijk, alleen vinden we de kaartlezer wel wat aan de kleine kant. Dit maakt het voor mensen met grote handen lastig om de pincode in te typen en tegelijkertijd het apparaatje vast te houden.

De Sumup applicatie

Mobiele_kaartbetaling_met_iPhone__iPad_en_Android 2De smartphone applicatie van Sumup werkt in combinatie met de Card terminal bijzonder snel en makkelijk. Het is een kwestie van verbinding zoeken (wat snel gaat), het bedrag intypen of het product aanklikken en de klant kan de betaling bevestigen. Na de betaling is het mogelijk om een digitale kassabon via SMS of e-mail naar de klant te sturen. Niets op aan te merken.

Het dashboard van de mobiele applicatie ziet er overzichtelijk uit. Via dit menu kun je rechtstreeks een betaling laten verrichten, de voorraad wijzigen, verkoop geschiedenis bekijken of productbeheer. Ook hier hebben wij niets op aan te maken.

Het enige kritiekpuntje wat we kunnen verzinnen is dat de SumUp app geen mogelijkheid biedt om een medewerker toe te voegen. Dit berekent dat je met slechts één account kunt werken, die dan wel weer door meerdere apparaten gebruikt kan worden. Prima voor ondernemers die alleen werken, maar een minpuntje voor ondernemers met personeel in het dienst.

Prijzen en uitbetaling SumUp

Bij SumUp hebben ze gekozen voor één duidelijk tarief, namelijk 1,95% per transactie. Naast deze transactiekosten betaal je € 79 (excl. BTW) aan eenmalige kosten voor de Card Terminal. Deze vaste prijs geeft duidelijkheid, maar is extra nadelig voor ondernemers met veel transacties of een hoge omzet.

In totaal duurt het 3 tot 6 werkdagen voordat het geld uitbetaald wordt. In vergelijking met andere mPOS aanbieders is dit niet bepaalt snel. Het hangt van jou en je onderneming af of je met een uitbetalingstermijn van 3 tot 6 werkdagen kunt leven.

De klantenservice SumUp

Nee, wij hebben geen contact opgenomen met de klantenservice om te kijken hoe ze met klanten omgaan. Wel hebben wij het internet en diverse andere reviews afgespeurd opzoek naar positieve en negatieve woorden over de klantenservice van SumUp. Op het internet valt te lezen dat de opgelegde protocol voor het beschikbaar maken van VISA betalingen behoorlijk ingewikkeld is. Wij hebben dit zelf niet kunnen ervaren, maar het is iets om rekening mee te houden.

Als je een vraag hebt of ergens niet uitkomt kun je terecht bij het Support Centrum van SumUp. Dit support centrum is via de website van SumUp bereikbaar. Een prima tool voor simpele vragen als je het ons vraagt. Zodra de situatie voor niet-technische mensen te ingewikkeld wordt, is het wel zo prettig om iemand via de telefoon te spreken. Het nadeel van de klantenservice van SumUp is dat zij deze mogelijkheid niet aanbieden. Contact met de klantenservice is alleen via de e-mail mogelijk.

Onze bevindingen over SumUp SumUp expert review

Begrijp ons niet verkeerd. De applicatie en de Card terminal werken uitstekend. Bijna perfect gewoon. Met verbeterpunten als – vast tarief van 1,95%, de uitbetalingstermijn en een klantenservice die alleen via de e-mail bereikbaar is – is het aan jou of SumUp een goede keuze is.