Samsung Pay

Steeds meer mensen beschikken over een smartphone en dragen deze overal met zich mee. Betalen met je mobiel is dan ook een ontwikkeling die steeds populairder wordt. Eén van de opties voor betalen met een smartphone is door middel van Samsung Pay. Deze dienst is helaas nog niet beschikbaar in Nederland, maar Samsung is in overleg met Nederlandse banken om dit in de nabije toekomst mogelijk te maken! Lees hier alvast wat het is en hoe het werkt.

 

Wat is het?

Samsung Pay is een mobiele betaaldienst waarmee je in winkels en online dingen af kan rekenen. Gebruikers met een Samsung telefoon kunnen contactloos betalen door middel van Samsung Pay en het is ook geschikt voor enkele smartwatches van Samsung. Wel zijn het vereisten dat je Samsung smartphone over een NFC-chip en een vingerafdruksensor beschikt.

 

Hoe werkt het?

Samsung Pay communiceert de transactie met de betaalautomaat via MST- of NFC-technologie. Voor beide is het noodzakelijk dat bij de betaalautomaat contactloos betaald kan worden.

Samsung Pay is te downloaden in de appstore, waarna je een betaalpas of creditcard aan de app kan koppelen.

Om te betalen opent de klant de applicatie om de betaling te autoriseren. Dit kan met een pincode of vingerafdruk. Vervolgens houdt de klant de smartphone bij de pinautomaat, net zoals bij contactloos betalen met een pinpas.

 

Veilige uitwisseling van gegevens

Tijdens het betalen wisselt Samsung Pay gegevens uit met de pinautomaat. Deze gegevens zijn versleuteld tot tokens, waardoor de werkelijke gegevens van jouw bankpas, zoals het kaart- of creditcardnummer, niet bekend zijn bij de winkel. Hierdoor is het een erg veilige manier van betalen.

 

Samsung Pay installeren

Het installeren van Samsung Pay is niet moeilijk en neemt weinig tijd in beslag:

 

Transacties doen in apps

Een ander voordeel van Samsung Pay is dat de app tevens gebruikt kan worden om dingen mee af te rekenen in andere apps op je smartphone. Dit gaat erg gemakkelijk en snel via de Samsung Pay app, in plaats van dat je helemaal je creditcardgegevens in moet voeren.