Pinnen Bunq nu in Nederland

Bunq – bank of the free – en Mastercard kondigden de mogelijkheid van pinnen met Bunq aan. Pinnen Bunq is nu mogelijk binnen het pakket Bunq premium. Deze optie is mogelijk door de samenwerking met Mastercard. Klanten van Bunq kunnen nu wereldwijd pinnen. De bunq betaalpas maakt nu online betalingen hiermee mogelijk. Het is een mooie stap voor Bunq die haar dienstverlening zo uitbreid. Dit past binnen het beleid om een volwaardig alternatief te zijn voor standaard bankieren.

Pinnen Bunq via mastercard

Bunq pinnen kan bij alle Mastercard geschikte locaties in de wereld. Mastercard biedt wereldwijd de beste dekking voor haar kaarten. Zij heeft buiten Europa een hogere kaartacceptatie dan Maestro. Er worden dus meer betalingsmogelijkheden geboden. Alle transacties worden direct van de bankrekening afgeschreven. Volledig volgens het debitcard principe. De klant ontvangt van elke transactie een push notificatie als ze dit wenst.

De beveiliging met een CVC code is extra hoog. In tegenstelling tot de traditionele CVC code zijn er wisselende codes. Normaal staat achter op de kaart een CVC code. Die gebruik je zolang je pas geldig is. Via de App zijn er nieuwe codes voor transacties. Dit maakt de kans op misbruik van de pas een stuk kleiner. Je zult wel elke keer je code moeten opvragen. Je kunt deze niet meer vast onthouden zoals je gewend was. te doen.

Deze stap past in de internationale strategie van de bank of the free. De betaalpas wordt als debitcard veel gebruikt in Europese landen. In de VS wordt meer gebruik gemaakt van creditcards. Nederland kent pinnen als de dagelijkse standaard voor aankopen.

Naast de debitcard maakte Bunq bank nog een aantal nieuwe functies voor klanten beschikbaar. Deze zijn beschreven in haar update nummer 5. De mobiele NFC betaalmogelijkheid voor Android. Shared request waarmee je via whatsapp betaalverzoeken kunt doen. Denk aan groepsuitjes en betalingen onderling. Als laatste de “Dutch Switch service” om nog eenvoudiger over te stappen

De debit card van Mastercard is in meer dan 40 landen bruikbaar. Pinnen Bunq was nog nooit zo makkelijk.

Ondernemers kunnen dus ook via mobiele pin betalingen van Bunq ontvangen. Vergelijk hier je mobiele betaalsystemen.