De inkopen voor kerst 2017 leiden tot een nieuw record aan pintransacties.
Al ruim voor kerst is het dag record pintransacties verbroken. Op vrijdag 22 december zijn er 18,2 miljoen pintransacties geregistreerd.

Het oude record was genoteerd op vrijdag 23 december 2016. Slecht een jaar geleden was het record gezet op 17,7 miljoen pinbetalingen.
Een stijging van 500.000 pintransacties is enorm. In procenten een stijging van 2,8% op jaarbasis.

Het nieuwe record transacties werd ook verbeterd met het aantal verwerkte transacties per seconde. Het drukste moment voor de pin was tussen 14.30 en 15.00. De Betaalvereniging Nederland gaf aan een record van 567 ten opzichte van 536 vorig jaar.

Record pintransacties

Ook op zaterdag is het record pintransacties verbroken met 19,3 miljoen transacties. Het vorige record van vrijdag 22 december stond op 18,2 miljoen.
In geld is er voor ruim een half miljard euro met de pin afgerekend. Ook dit is een record.

Op zondag waren er nog 8 miljoen pinbetalingen. Dit aantal kan nog oplopen door besteding in de avonduren.
Die pintransacties zullen voornamelijk in de horeca plaatsvinden.

In de week voor kerst is er voor € 3,3 miljard gepind. Dat is een stijging van 10% op vorig jaar.
Het betreft de totale omzet inclusief omzetbelasting via pinbetalingen. De gemiddelde besteding per pintransactie is gedaald.
Er wordt dus steeds meer met de pin betaald door consumenten.

Het record aantal online (Ideal) transacties was Black Friday (24 november). Het record staat nu op 2,4 miljoen transacties in 24 uur tijd.
De iDEAL-piek voor kerst was 1,75 transacties in 24 uur.

Het is overduidelijk dat elke winkelier niet meer zonder een pin apparaat kan. Een mobiele pin is zeker aan te raden. De voordelen zijn de verplaatsbaarheid en eenvoud. Zeker als het druk is in de winkel kan er snel met extra pinapparaten worden gewerkt. Vergelijken van mobiele pinapparaten doe je op onze pagina.