Een pinapparaat kopen

In 2017 werden er volgens onderzoek van PIN.nl in Nederland ruim 3,8 miljard pinbetalingen gedaan, dat is bijna 8% meer dan het jaar ervoor. En nog steeds is er een stijgende lijn te zien in het aantal pinbetalingen in Nederland. Voordat een klant bij u als ondernemer terecht kan met zijn of haar pinpas, heeft u echter eerst een pinautomaat nodig. In dit artikel leest u alles over een pinautomaat aanschaffen.

Voordelen van pinnen

Pinnen is gemakkelijk en snel. Geen gedoe met losse briefjes en muntjes in de portemonnee en wisselgeld. Het is niet alleen handig voor de consument, maar ook voor de winkeliers. Pinnen aan de kassa kost gemiddeld minder tijd dan contant betalen en bovendien geeft pinnen meer veiligheid. Er is immers minder wisselgeld nodig in de kassa, wat het minder aantrekkelijk maakt voor mogelijke overvallers.

Opties voor aanschaffen pinautomaat

Er zijn verschillende soorten en modellen pinautomaten op de markt, van de verschillende aanbieders. Enkele grote aanbieders van pinautomaten zijn Sepay, iZettle en PaQar. Daarnaast is er keuze uit het huren, kopen of leasen van een pinautomaat. Welke optie voor uw onderneming het beste is, hangt er onder andere vanaf voor hoelang en hoe vaak u de pinautomaat nodig heeft en of u bereid bent te investeren. Easy Payments adviseert u graag over pinapparaten en transactieverwerking

Pinautomaat huren

Als u voor een kortere periode een pinautomaat nodig hebt, dan is het mogelijk om een pinautomaat te huren. Vaak maken beurzen, festivals, markten en andere evenementen gebruik van deze optie. Zij hebben maar voor een bepaalde tijd een pinautomaat nodig. Een pinautomaat huren kan van één dag tot enkele maanden.

Bij het huren van een pinautomaat kunt u er bovendien vaak voor kiezen om de transactieverwerking erbij te nemen, zodat u daar niet apart of bij een andere aanbieder een abonnement voor af hoeft te sluiten.

Wil u eerst bekijken of een pinautomaat voldoende toegevoegde waarde aan uw winkel geeft? Dan is huren een goede optie om het uit te proberen.

Pinautomaat kopen

Het kopen van een pinautomaat kan een flinke investering zijn van al snel enkele honderden euro’s. Naast de aanschafprijs van het apparaat, moeten tevens contracten worden afgesloten voor de werkzaamheid van de pinautomaat. Denk hierbij aan contracten om pinpassen en creditcards te accepteren met banken en een contract voor de verwerking van de transacties. Wel zijn er aanbieders die een compleet pakket aanbieden.

Wanneer u de pinautomaat voor de lange termijn nodig heeft, is kopen wel de voordeligste optie. De investering zal zichzelf uiteindelijk terug betalen. Let er bij het kopen wel op dat u alle contracten zoveel mogelijk bij dezelfde aanbieder(s) probeert af te sluiten. Zo kunnen problemen sneller opgelost worden en weet u beter bij wie u moet zijn als zich problemen voordoen.

Pinautomaat leasen

Wanneer u een pinautomaat least, hoeft u niet in één keer een groot aankoopbedrag te betalen, maar betaalt u per maand. Het pinautomaat blijft dan wel in het bezit van de leverancier. Een voordeel van leasen is dat u het onderhoud aan het apparaat niet zelf hoeft uit te voeren. Ook hoeft u vaak niet zelf een contract af te sluiten met een bank of voor de verwerking van de transacties.

Soorten pinautomaten

Naast dat er verschillende mogelijkheden zijn voor het aanschaffen van een pinautomaat, zijn er ook verschillende soorten pinautomaten: mobiele en vaste. Zoals de naam al zegt, hoeft een mobiel pinautomaat niet permanent aan een kabel, waar een vast pinautomaat dat wel moet.

Mobiel pinautomaat aanschaffen

De voordelen van een mobiel pinautomaat zijn dat u het apparaat overal mee naartoe kunt nemen en makkelijk kan verplaatsen. Geen gedoe met kabels die in de weg zitten en als u de automaat een keer op een andere plek nodig heeft, is dat geen probleem.

Bij een mobiel pinautomaat is het nodig dat u een GPRS abonnement erbij heeft. Dit is als het ware de verbinding van de pinautomaat. Ook is het mogelijkheid om een pinautomaat op de wifi te laten werken.

Vast pinautomaat aanschaffen

Een vast pinautomaat staat op een vast plek in de winkel, vaak bij de kassa of op de counter van een winkel, daar waar de klanten hun spullen afrekenen. De meeste vaste pinautomaten hebben een internetkabel en een stroomkabel nodig om te kunnen werken.

Benodigdheden bij aanschaf pinautomaat

Als u een pinautomaat koopt zonder dat er een volledig pakket van de benodigde contracten bij zit, dan zal u deze contracten zelf af moeten sluiten. Wat heb je allemaal nodig voor een werkzaam pinautomaat?

Met de vergelijker op onze site kun je eenvoudig pinautomaten vergelijken en de beste optie voor jou kiezen!